Zoeken

Marteling en vervalsing: dubbel proces tegen Marokkaanse politiecommissaris

12 mei 2024 - 16:00 - Marokko

©

Een politiecommissaris die tot een celstraf van drie jaar was veroordeeld voor marteling, staat opnieuw voor de rechter. De commissaris, die werkzaam was in de stad Imintanout, werd in januari 2023 veroordeeld voor het martelen van een verdachte.

Het Openbaar Ministerie ging in beroep tegen de uitspraak in eerste aanleg, waardoor de commissaris in maart 2023 voor de tweede keer terechtstond. De beschuldigingen tegen hem omvatten geweldpleging tegen een verdachte, vervalsing van officiële documenten en martelen met een elektrische matrak.

Lees ook: Marrakech: commissaris veroordeeld wegens verduistering en afpersing

De zaak kwam aan het licht toen de officier van justitie van Imintanout sporen van geweld op het gezicht van de verdachte ontdekte. De verdachte zelf verklaarde tijdens zijn verhoor dat hij was gemarteld door de commissaris en zijn medewerkers. De commissaris was toen al definitief ontslagen uit zijn functie bij de gerechtelijke politie in verband met een andere zaak.

Lees ook: Commissaris perste minnares en bankdirectrice af in Tiznit

Na verschillende keren te zijn uitgesteld vanwege de afwezigheid van de beklaagde, wordt de zaak in beroep nu voortgezet door de rechtbank in Marrakech. Op 5 juni aanstaande zullen twee getuigen worden gehoord op verzoek van het Openbaar Ministerie. Vier getuigen hebben al verklaringen afgelegd over de marteling die de verdachte zou hebben ondergaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team