Zoeken

Mars One: moslims mogen niet naar Mars

23 februari 2014 - 20:42 - Marokko

©

Naar de planeet Mars reizen is voor moslims verboden volgens een nieuwe fatwa van de islamitische autoriteiten in de Verenigde Arabische Emiraten.

Omdat de reis een gevaar voor het leven kan vormen staat het in strijd met de voorschriften van de Islam. Het kan dus worden vergeleken met een zelfmoord en is daarom ten strengst verboden. Dat zegt Farooq Hamada, voorzitter van de islamitische autoriteit.

De fatwa volgt op het feit dat honderden moslims zich hebben aangemeld om deel te nemen aan het project Mars One van de Nederlandse ondernemer Bart Lansdorp.

Twee Marokkanen meldden zich om mee te de doen, maar slechts één van hen, Karim Et-Tahiry, 19, werd geselecteerd. In totaal zijn nog 1057 mensen uit 140 landen in de race voor de Marsreis. De organisatie kreeg ruim 200.000 kandidaturen binnen.

Mars One heeft als doel in 2024 een ruimtekolonie op de planeet Mars te vestigen. Dit alles wordt dan als een reality-show uitgezonden op televisie. Eenmaal op mars is er voor de deelnemers geen terugkeer naar de aarde mogelijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team