Zoeken

Marrakech-Pikala-project van Cantal Bakker is 5 jaar oud (video)

29 april 2021 - 17:00 - Marokko

©

Pikala Bikes, opgericht door Cantal Bakker, wil fietsen inzetten voor een gezonde levensstijl en duurzame mobiliteit en heeft ook de ambitie om jongeren in Marokko kansen te bieden op onderwijs en werkgelegenheid. De organisatie viert deze week haar vijfde verjaardag.

Het begon allemaal met een eenvoudig idee van Cantal Bakker. Tijdens een vakantie in Marrakech kwam ze op het idee de fiets te gebruiken om de stad te verkennen en ontdekte dat ze dit instrument ook kan inzetten als een middel om onderwijs- en werkgelegenheidskansen voor jongeren te creëren. In 2016 werd Pikala Bikes geboren.

Met slechts één fiets uit Amsterdam en wat spaargeld groeide het idee snel uit tot een inspirerende, levendige organisatie waar meer dan 30 jonge mensen leren en werken. Vijf jaar na de lancering van het Pikala Bikes project in Marrakech is Cantal Bakker van plan dit initiatief uit te breiden naar andere steden zoals Rabat, Agadir en Essaouira.

In het verslag "Sociale innovatie in Marokko: hefbomen om de beweging te versnellen", dat in 2020 door de Abdelkader Bensalah Foundation is opgesteld, wordt Pikala Bikes erkend als voorbeeld voor sociale innovatie in Marokko.

Tijdens de coronacrisis veranderde Pikala in een voedseldistributie op de fiets. Door samenwerking met Tui Care Foundation, Henna Cafe, Karma Cafe en anderen hebben ze meer dan 7500 gratis maaltijden kunnen uitdelen aan mensen in een moeilijke situatie en 1500 voedselpakketten voor gezinnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team