Zoeken

Marrakech: eindelijk een oplossing voor parkeren?

17 mei 2024 - 08:00 - Marokko

©

Marrakech wil de drukte in het centrum aanpakken. De gemeente zet hiervoor in op de bouw van een ondergrondse parkeergarage met meerdere niveaus op het 16 novemberplein.

Het plein is gelegen op het kruispunt van de belangrijkste verkeersaders in de wijk Guéliz. Dit is een belangrijke passage, met een bevoorrechte toegang tot de commerciële, toeristische en artistieke activiteiten van de stad. Er is al een aanbestedingsprocedure opgestart voor de uitvoering van een haalbaarheidsstudie voor deze parkeergarage, meldt Challenge. De studie zou acht maanden moeten duren.

Lees ook: Verkozenen en ambtenaren in Casablanca kapen parkeergarage

De toekomstige parkeergarage zal worden gebouwd op een oppervlakte van 12.000 m². Met deze infrastructuur kan de okerstad het tekort aan parkeerplaatsen opvangen, maar zal het ook de ontwikkeling van de lokale handel en het toerisme stimuleren. Dit project is gelegen tussen de Hassan II-laan, de Oued El Makhazine-straat en de Al Harti-tuinen. De verwachting is dat het zich harmonieus zal integreren in het stadsbeeld van Marrakesh en een praktische en moderne oplossing zal bieden voor de verkeers- en parkeerproblemen.

Lees ook: Tanger opent vijf nieuwe parkeergarages

De gemeente Marrakech is de bouwheer van het project. Marrakech Mobility (ex-Bus City Motajadida) is de gedelegeerde bouwheer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team