Zoeken

Marrakech: Djemaa el Fna-plein gaat ten onder

1 november 2020 - 13:10 - Marokko

©

Terwijl het toerisme stilletjes aan ontwaakt middels de langzame opening van restaurants, hotels en openbare ruimtes, ligt het mythische plein Djemaa El Fna er nog steeds verlaten bij. Verschillende structuren zetten nu culturele activiteiten op touw, om de historische plek van de ondergang te redden.

Na meerdere maanden van sluiting vanwege de coronacrisis is Djemaa El Fna zijn glans verloren en zijn de meeste artiesten technisch werkloos geworden, meldt L’Economiste. Sommigen van hen werden zelfs gevraagd om hun pand leeg te halen uit respect voor de veiligheidsinstructies van de overheden.

Om lokale artiesten materieel te ondersteunen, werd er een "omkaderde" voorstelling georganiseerd door twee stichtingen voor regionaal ontwikkelingsbeleid in de regio, l’Association du Grand Atlas en de CDRT. Ze brachten verschillende gezelschappen van Djemaa el Fna bijeen om deze animatie op te zetten, met respect voor de geldende basismaatregelen ter bestrijding van het coronavirus.

De organisaties zijn met de steun van de wilaya van de regio Marrakech-Safi, ook een inzamelingsactie gestart om de noodlijdende artiesten te ondersteunen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team