Zoeken

Barack Obama kondigt Global Entrepreneurship Summit aan in Marrakech

7 augustus 2014 - 23:31 - Marokko

©

Tijdens de VS-Afrika top dat eerder deze week in Washington werd gehouden, heeft de Amerikaanse president Barack Obama aangekondigd dat Marrakech in november de jaarlijkse top gewijd aan ondernemerschap ’Global Entrepreneurship Summit’ zal hosten. Een primeur in Afrika.

Obama maakte deze aankondiging tijdens zijn toespraak op het ’US Africa Business Forum’ in aanwezigheid van een veertigtal staatshoofden. Ook Marokkaanse Premier Abdelilah Benkirane woonde top bij. De Global Entrepreneurship Summit 2014 zal op 20 en 21 november in Marrakech plaatsvinden.

Marokkaanse minister van Buitenlandse zaken Salaheddine Mezouar beschouwt de organisatie van de summit in Marokko als een erkenning van de vele inspanningen van het koninkrijk.

"Het is een erkenning van de dynamiek in Marokko onder leiding van Zijne Majesteit de Koning en de succesvolle ervaring van het Koninkrijk op het gebied van ondernemerschap en de bevordering van de privé-sector."

In november vorig jaar, tijdens zijn eerste staatsbezoek aan de Verenigde Staten, had Koning Mohammed VI de wens van Marokko uitgedrukt om een ​​dergelijk evenement te organiseren.

Het is de eerste keer dat de Global Entrepreneurship Summit in een Afrikaans land wordt gehouden. De top vond voor het eerst plaats in 2010 in de Verenigde Staten. Daarna volgden Turkije in 2011, de Verenigde Arabische Emiraten in 2012 en Maleisië in 2013.

Koning Mohammed VI afwezig

Koning Mohammed VI werd al enkele weken in Washington aangekondigd waar werd verwacht dat hij de Afrikaans-Amerikaanse top op 4, 5 en 6 augustus zou bijwonen. Premier Abdelilah Benkirane werd afgelopen zondag echter naar Washington gestuurd om er Mohammed VI te vervangen.

Abdelillah Benkirane had een grote delegatie bij zich. Onder meer minister Salaheddine Mezouar van Buitenlandse Zaken en Samenwerking en zijn onderminister Mbarka Bouaida, minister Moulay Hafid Elalamy van Industrie, Handel, Investeringen en Digitale Economie en zijn onderminister Mohamed Mamoun Bouhdoud en Amina Benkhadra, directrice van de Marokkaanse staatsoliemaatschappij Onhym, waren aanwezig.

De top van Afrika en de Verenigde Staten in Washington was gewijd aan de economie, ontwikkeling, democratie en veiligheid in Afrikaanse landen. Er werd ook gesproken over de burgeroorlogen, conflicten, Boko Haram, de gezondheidscrisis en het Ebola-virus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team