Zoeken

Amerikaanse vicepresident Joe Biden bezoekt Marokko

30 oktober 2014 - 14:26 - Marokko

©

Amerikaanse vicepresident Joe Biden brengt van 19 tot 21 november een bezoek aan Marokko. Hij komt als hoofd van een delegatie die zal deelnemen aan de top gewijd aan ondernemerschap ’Global Entrepreneurship Summit’ in Marrakech.

"In Marokko zal vice-president Biden de Amerikaanse delegatie op de 5e jaarlijkse Global Entrepreneurship Summit in Marrakech leiden" meldt het Witte Huis in een verklaring.

In augustus had Amerikaanse president Barack Obama aangekondigd dat de top in Marrakech zou worden gehouden. Een primeur in Marokko en Afrika. Hij vertelde dit tijdens een toespraak op de ’US Africa Business Forum’ in aanwezigheid van veertig staatshoofden, waaronder Marokkaanse Premier Abdelilah Benkirane.

De beslissing wordt in Marokko beschouwd als een "erkenning van de dynamiek" in het land en de "succesvolle ervaring van het land om het ondernemerschap en de rol van de privé-sector te bevorderen".

Tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Staten eind 2013 had Koning Mohammed VI de wens geuit om een ​​dergelijk evenement in Marokko te organiseren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team