Zoeken

Marrakech is nieuwe Bangkok van Afrika

31 januari 2013 - 16:12 - Marokko

©

Sekstoerisme in Marokko groeit explosief. Vooral Marrakech is op weg om de Bangkok van Afrika te worden. Spaanse journalisten deden zich voor als sekstoeristen en filmden alles met een verborgen camera.

De reportage, uitgezonden door de Nederlandse televisie, begint met schokkende uitspraken van José, een Spaanse toerist uit Malaga. De man vindt dat de kinderen die hij misbruikt, dieven en leugenaars zijn, die je moet gebruiken en weggooien. Om zijn seksuele driften te bevredigen begeeft hij zich bijna maandelijks in Marokko.

De bekende Djemaa El Fna-plein in Marrakech is een knooppunt van sekstoerisme. In Marrakech gaan kinderen overdag naar school, en worden ze ’s nachts door pooiers aan toeristen aangeboden. Meisjes worden er op school afgehaald zonder dat iemand zich daarover druk maakt. Tegen een beetje geld doet de politie ook of er niets aan de hand is.

De voormalige directeur van Defence for Children International, de Nederlandse Stan Meuwese, schrijft het steeds toenemende sekstoerisme toe aan een onbestaand overheidsbeleid dat kinderen beschermt van egoïstische toeristen. De uitbuiting van kinderen in Marrakech herinnert volgens hem aan het protectoraat. Ook zegt hij dat de jonge slachtoffers er levenslang een trauma aan overhouden.

Reportage

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team