Zoeken

Marouane Fellaini droomt van laatste uitdaging in Qatar

6 november 2023 - 12:00 - Sport

©

Even werd gedacht dat Marouane Fellaini, die op 22 november zijn 36e verjaardag viert, een einde zou maken aan zijn voetbalcarrière. De coach van Shandong Taishan, Choi Kang-hee, suggereerde dat de Belgische middenvelder zijn carrière zou beëindigen. Volgens Fellaini’s zaakwaarnemer is daar niets van juist en is de voormalige Rode Duivel enkel op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Na een thuiswedstrijd waarin de Belgische speler vanwege een schorsing niet deelnam, eerde de Chinese club hem met een ceremonie. Het team prees hem voor zijn jarenlange inzet en de talloze overwinningen die hij met de club heeft behaald. De officiële verklaring van de club luidde: "Hij kwam als een superster en vertrekt als een legende."

Lees ook: Marouane Fellaini betrokken bij gevecht in Brusselse club

Ondanks geruchten over zijn conditieverlies benadrukte zijn zaakwaarnemer aan RTBF dat Fellaini "nog steeds in topvorm is". Verder onthulde Karim Mejjati dat "tussen vijf en tien clubs interesse hebben getoond", terwijl een terugkeer naar Europa is uitgesloten. Clubs uit België, waaronder Club Brugge en Standard Luik, hebben hun interesse kenbaar gemaakt. De voorkeur van Fellaini gaat echter uit naar Qatar of Saoedi-Arabië, waar hij naar eigen zeggen zijn carrière voor nog een of twee jaar wil voortzetten.

Lees ook: China biedt fenomenale salaris aan Marouane Fellaini

In februari 2019 stapte Fellaini over naar de Chinese competitie en wist sindsdien meerdere prijzen in de wacht te slepen. Ondanks dat zijn contract met Shandong Taishan tot januari 2025 liep, besloot Fellaini eerder dit jaar de samenwerking te beëindigen. De speler, die zijn professionele carrière begon bij Standard Luik en vervolgens naam maakte in de Premier League bij Everton en Manchester United, zal nog één laatste keer uitkomen voor Shandong Taishan in de finale van de Chinese beker later deze maand.

Bladna.nl