Zoeken

Fellaini blikt terug op pijnlijke nederlaag tegen Marokko

12 februari 2024 - 15:00 - Sport

©

Marouane Fellaini blikt in een interview terug op zijn interlandcarrière bij de Rode Duivels. Hij debuteerde in 2007 in een kwakkelende periode voor het Belgisch elftal.

"Op dat moment trok niemand zich iets aan van de nationale ploeg", zegt hij aan La Dernière Heure. In maart 2008 lijdt België en moeilijke 1-4-nederlaag tegen Marokko. Het jaar daarop worden de Belgen met 5-0 verslagen door Europees kampioen Spanje. "Ik herinner me die zware nederlagen, maar die moeilijke momenten hebben onze generatie gevormd."

Lees ook: Marouane Fellaini betrokken bij gevecht in Brusselse club

De carrière van Fellaini bij de Rode Duivels kende hoogtepunten op de WK’s van 2014 en 2018. Hij scoorde cruciale goals tegen Algerije en Japan. "Het WK in Brazilië was echt speciaal", aldus Fellaini. "We waren jong en onervaren, maar we speelden goed."

Fellaini en co beleefden ook teleurstellingen, zoals de uitschakeling op het EK van 2016 tegen Wales. "We stonden 1-0 voor en in plaats van te proberen de tweede en de derde goal te maken, hadden we rustiger moeten zijn", analyseert Fellaini.

Lees ook: België naar kwartfinale WK dankzij Fellaini en Chadli

Ondanks de teleurstellingen is Fellaini trots op wat hij met de "gouden generatie" van de Rode Duivels heeft bereikt. "We zijn derde geworden op een WK. Wij, België, als een klein landje met 11 miljoen inwoners. Dat is toch geweldig?", besluit de 87-voudige international.

Bladna.nl