Zoeken

Marokko: wegen dicht door sneeuwval

29 januari 2023 - 16:00 - Sport

©

Diverse wegen in de provincies Ifrane en Midelt zijn vrijdag als gevolg van de harde sneeuwval, door de plaatselijke autoriteiten volledig of gedeeltelijk gesloten.

In een informatiebulletin op Facebook, melden de afdelingen voor Uitrusting, Vervoer en Logistiek van Ifrane en Midelt, dat de zware sneeuwval heeft geleid tot het sluiten van verschillende wegen.

Lees ook: Koning Mohammed VI geeft startsein voor winter-solidariteitsactie

Zo werden in de provincie Ifrane de regionale wegen nrs. 707 en 7231, die respectievelijk Ifrane en Boulemane en Ifrane en Hebri via Michlifen verbinden, voor het verkeer gesloten. Ook de nationale weg nr. 13, die Azrou en Tamehdit in de richting van Midelt verbindt, werd afgesloten.

Lees ook: Koudegolf treft Marokko deze week

In Midelt werd de regionale weg nr. 7319, die Akdem en Imilchil verbindt, om dezelfde redenen gesloten. Dit was ook het geval voor de nationale weg nr. 13 tussen Tamehdit en Ait Oufella. De nationale weg nr. 29, die Boumia en Aghbalou verbindt, werd voor vrachtwagens verboden. Enkel lichte voertuigen mochten de weg op. De sectie tussen Midelt en Er-Rich bleef open.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team