Zoeken

Marokko: watertanks om watertekort aan te pakken

23 juli 2021 - 12:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft het noodprogramma voor de levering van drinkwater met tankwagens voor het jaar 2021 geactiveerd. De hittegolf en het watertekort hebben sommige gebieden, met name plattelandsgebieden, in een zorgwekkend watertekort gestort.

Ook dit jaar heeft Marokko te maken met de consequenties van klimaatverandering. Vooral de plattelandsbevolking maakt zich zorgen over het watertekort waarmee zij te kampen heeft.

Lees ook: Marokko investeert miljarden in dammen

In een brief aan de thesaurier-generaal (TGR) van het koninkrijk, heeft minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse Zaken verzocht om leningen te verlenen aan de plaatselijke autoriteiten in de betrokken provincies, om hen in staat te stellen tankwagens te huren of aan te schaffen om het dringende drinkwatertekort aan te pakken.

"Gezien de urgentie van deze operatie, zullen de gesubdelegeerde ordonnateurs een beroep moeten doen op de procedure van niet-openbare aanbestedingen en op alinea 4 van paragraaf 11 van artikel 86 van decreet nr. 2-12-349 van 20 maart, betreffende overheidsopdrachten," aldus de minister van Binnenlandse Zaken.

Bladna.nl