Zoeken

Marokko: 12 miljard dirham voor nieuw watercomplex

24 september 2019 - 12:40 - Economie

©

In de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima wordt zeer binnenkort een nieuw hydraulisch complex gebouwd. Het complex komt in Bni Mansour en werd in april 2016 aan Koning Mohammed VI gepresenteerd.

Het project is onderwerp van het Nationaal spoedplan 2019-2020 voor Waterbeheer en zal een totale investering vergen van 12 miljard dirham.

Het waterkracht complex zal een geschatte capaciteit van 1,35 miljard kubieke meter hebben en over drie dammen beschikken in Bni Mansour, Bouhdoud en Dar Mimoun.

Medias24 bericht dat een decreet voor de oprichting van een commissie die toezicht zal houden op de bouw van het complex, vorige week door de regering werd goedgekeurd.

Het project werd aan het ministerie van Uitrusting toevertrouwd. De nieuwe commissie zal onder meer de onteigening van gronden en de transacties met bedrijven, adviesbureaus en laboratoria verzorgen.

De eerste aanbestedingen zullen in de loop van volgend jaar worden uitgegeven. De bouw van het hydraulisch complex zal volgens planning 10 jaar duren. Het complex zal voldoen aan de waterbehoeften van de noordelijke en noordoostelijke regio’s, van Tanger tot Oujda.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team