Zoeken

Marokko heeft 600 miljard dirham nodig voor infrastructuur

18 november 2019 - 16:10 - Economie

©

Marokko denkt aan de oprichting van een "investeringscommissie voor infrastructuur" met als doel de ontwikkeling van meerder grote projecten in het land.

Een regeringslid bevestigde de informatie tijdens een conferentie van de Britse kamer van koophandel in Casablanca over "de ontwikkeling van de infrastructuur voor een verbeterde economie";

ALM bericht dat tijdens de ontmoeting onder meer over de havens Dakhla-Atlantic en Kenitra-Atlantic, de uitbreiding van de HSL tussen Marrakech en Agadir, de ontwikkeling van het conventioneel spoorwegsysteem en de aanleg van nieuwe snelwegen werd gesproken.

Volgens de verantwoordelijke zullen deze projecten samen een geschatte investering vergen van 600 miljard dirham. De nieuwe commissie zal belast zijn met het "rationeel beheer" van deze investeringen.

Marokko wil ook zijn leidinggevende rol in het Noord-Afrikaanse snelwegennet (1800 km) behouden en heeft de aanleg van een snelweg tussen Tit Mellil en Berrechid gepland voor 1,7 miljard dirham. De start van de werkzaamheden staat voor 2020 gepland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team