Zoeken

Marokko waarschuwt voor valse foto’s overleden prinses Lalla Latifa

1 juli 2024 - 11:50 - Marokko

©

Het Koningshuis heeft gewaarschuwd tegen het gebruik van valse foto’s van prinses Lalla Latifa, de weduwe van wijlen Hassan II en moeder van Koning Mohammed VI. De prinses overleed afgelopen zaterdag op 78-jarige leeftijd.

In een officiële verklaring spreekt het ministerie zijn afkeuring uit over het "misbruik van niet-authentieke en misleidende foto’s" die op sociale media worden verspreid en ten onrechte worden toegeschreven aan de overleden prinses. Het ministerie roept alle burgers op om de wetten en de rouw van de koninklijke familie te respecteren.

Lees ook: Moeder Koning Mohammed VI overleden

Prinses Lalla Latifa, geboren in Khenifra, was afkomstig uit de vooraanstaande Amahzoune-familie, onderdeel van de Zayane-stam. Haar vader, Hassan ould Mouha ou Hammou Zayani, was de pacha van Khenifra en een gerespecteerd figuur in de regio. Op 9 november 1961 trouwde Lalla Latifa met Koning Hassan II tijdens een dubbele huwelijksceremonie met Lamia Solh, de bruid van haar zwager Moulay Abdallah. Gedurende haar leven speelde de prinses, liefkozend de "Moeder van de koninklijke kinderen" genoemd, een belangrijke, zij het private, rol binnen de Marokkaanse koninklijke familie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team