Zoeken

Leger Marokko en VS bespreken oefening "African Lion 2021"

15 november 2020 - 19:00 - Marokko

©

De volgende editie van de gezamenlijke militaire oefening van de Verenigde Staten en Marokko, African Lion, zal ondanks de uitbraak van het coronavirus in 2021 gewoon worden gehouden. Donderdag hebben generaal-majoor Andrew Rohling, plaatsvervangend commandant van het Amerikaanse leger in Europa en Afrika, en luitenant-generaal Belkhir El Farouk, commandant van de zuidelijke zone van het Marokkaanse leger (FAR), voorbereidende gesprekken gevoerd in Agadir.

De grootste militaire trainingsoefening van Afrika, staat gepland voor juni 2021. Volgens Rohling en El Farouk is de oefening "een kans om het sterke en voortdurende strategische partnerschap tussen Marokko en de Verenigde Staten te laten zien, hoewel beide landen worden geconfronteerd met het coronavirus".

In een verklaring liet generaal Rohling weten blij te zijn dat hij "generaal El Farouk voor het eerst persoonlijk heeft ontmoet". Hij prees het kaliber en het karakter van generaal El Farouk en zijn kennis van de strategische omgeving. Verder benadrukte hij dat er bij de voorbereiding van de oefening, rekening wordt gehouden met de Covid-19-pandemie, meldt MAP.

Ook hebben de twee officieren regionale defensie- en veiligheidskwesties besproken. "We staan voor een aantal gedeelde uitdagingen. We zullen blijven profiteren van onze toch al zeer sterke relaties om deze uitdagingen het hoofd te bieden," zo meldde de Amerikaanse generaal.

Bladna.nl