Zoeken

Marokko: voetbalclub kan benzine voor spelersbus niet meer betalen

9 februari 2024 - 09:00 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalclub Moghreb Fez verkeert in een diepe crisis. Onlangs kon de club de brandstof voor de bus, die de spelers naar een Botola 1-wedstrijd (eredivisie) in Tetouan moest brengen, niet betalen.

Dit incident is een nieuw dieptepunt in de aanhoudende financiële problemen waarmee de club kampt. Om de impasse te doorbreken, kwamen de supporters van de club in actie door zelf de brandstof te financieren.

Lees ook: Hakim Ziyech helpt kleine club in Rif-regio uit financiële problemen (video)

De financiële moeilijkheden van de club zijn niet nieuw. Eerder organiseerden supporters al een protest in het centrum van Fez om aandacht te vragen voor de benarde situatie van hun club. Hun frustratie groeide verder toen het team, vanwege onbetaalde rekeningen, vastzat in een hotel in Mohammedia na een trainingskamp, zonder vervoer om naar huis terug te keren.

Lees ook: Marokkaanse voetbalclubs verloren 700 miljoen dirham door coronacrisis

De onvrede onder de supporters richtte zich voornamelijk op Ismail El Jamai, de voorzitter van de club en tevens vastgoedontwikkelaar, wiens bestuursperiode gekenmerkt werd door slechte prestaties en niet nagekomen beloften. Onder druk van de aanhoudende protesten besloot El Jamai af te treden, maar bleef actief in het bestuur van de club. Dit leidde tot verdere protesten van supporters die eisen dat hij volledig vertrekt om de club de kans te geven de crisis te boven te komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team