Zoeken

Marokko: vluchten met Nederland en België opgeschort tot 21 mei

9 april 2021 - 18:04 - Marokko

©

Gesloten voor gewone reizigers uit onder meer Nederland en België, zullen de luchthavens van Marokko niet eerder heropenen dan 21 mei, de tijd die het koninkrijk nodig heeft om de corona-pandemie te beteugelen.

Gisteren kondigde onder meer de luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc de uitbreiding aan van het in maart 2021 aangekondigde vliegverbod. Dat verbod heeft nog steeds betrekking op 39 landen, met als enige uitzondering de repatriëringsvluchten die in samenwerking met de autoriteiten van de betrokken landen worden georganiseerd.

Voor Royal Air Maroc betekent dit dat er vanaf Marokkaanse luchthavens niet wordt gevlogen naar België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Duitsland, Italië, Frankrijk, Turkije, Groot-Brittannië, Egypte, Algerije, Kameroen, de Republiek Congo, Guinee-Conakry, Mali en Ghana. Vrijdag 21 mei is ook de datum van het nieuwe, voorlopige einde van de noodtoestand op gezondheidsgebied in Marokko, die sinds vorig jaar regelmatig wordt verlengd.

De Marokkaanse regering heeft tevens een verbod bevestigd op nachtelijke verplaatsingen tussen 20.00 en 6.00 uur, op het gehele grondgebied tijdens de Ramadan, die begin volgende week begint, om de gezondheidscrisis het hoofd te bieden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team