Zoeken

Marokko verbiedt verplaatsing overledenen tussen steden

8 april 2020 - 19:00 - Marokko

©

Marokko heeft besloten om de verplaatsing van stoffelijke overschotten van overleden mensen tussen verschillende steden voorlopig te verbieden.

De autoriteiten berichten in een circulaire dat overlijdens, of ze wel of niet het gevolg zijn van een coronavirus besmetting, in de stad van het overlijden zullen moeten worden begraven.

In de circulaire wordt het voorbeeld gegeven van een persoon uit Khenifra die van een natuurlijke dood of een ziekte in Rabat is overleden. De begrafenis zal in de Marokkaanse hoofdstad moeten plaatsvinden.

Volgens de autoriteiten is deze nieuwe maatregel bedoeld om een overdracht van het coronavirus te voorkomen. Sinds de afkondiging van de noodtoestand mogen slechts vier familieleden en een imam aanwezig zijn tijdens begrafenissen.

Hetzelfde besluit werd enkele weken geleden al genomen voor Marokkanen die in het buitenland overlijden. Het repatriëren van lichamen is voorlopig niet mogelijk. Wel kan aan de ambassades en consulaten hulp worden gevraagd voor de begrafeniskosten in het land van het overlijden.

Bladna.nl