Zoeken

Buit diamantroof Brussel is 300 miljoen euro volgens Marokko

18 juni 2013 - 17:30 - Marokko

©

De buit van een roofoverval op 18 februari op de luchthaven van Zaventem in België, wordt door de Marokkaanse politie geschat op 300 miljoen euro.

Eerder had België melding gedaan van een buit van 37 miljoen euro. Volgens Marokko wil het Antwerpse diamantencentrum de waarde van de buit uit commerciële overwegingen minimaliseren.

Volgens de New York Times ontmoetten meerdere verdachten in Casablanca. Een van de vermeende daders, een Franse Marokkaan, is eigenaar van een restaurant en een vastgoedbedrijf in de Marokkaanse metropool.

Hoofdverdachte Marc Bertoldi werd ook in Casablanca gezien. De man was dankzij de Marokkaanse inlichtingendiensten opgespoord en gearresteerd. Hij wordt vastgehouden in de Franse stad Metz.

Acht zwaarbewapende mannen overvielen op 18 februari een toestel van Swiss Air. Nog geen 5 minuten later waren de gangsters gaan lopen met 120 pakketten met diamanten.

In totaal werden een dertigtal mensen aangehouden voor hun vermeende betrokkenheid bij de diamantroof. Verschillende Marokkanen behoren tot de verdachten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team