Zoeken

Marokko: 53 vakantiegangers verdronken

28 augustus 2019 - 13:30 - Marokko

©

Sinds het begin van de zomervakantie kwamen 53 mensen om het leven door verdrinking in Marokko. In totaal werden 8159 meldingen gedaan van verdrinkingen bij stranden in het land.

Al Ahdath Al Maghribia bericht dat 8099 reddingsoperaties met succes verliepen in de afgelopen weken. Zeven slachtoffers worden nog vermist.

De regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima heeft de gevaarlijkste stranden met 4296 verdrinkingen en twaalf overlijdens. Rabat-Salé-Kenitra volgt op de tweede plaats met 1411 verdrinkingen en acht overlijdens. Op de derde plaats staat de regio Casablanca-Settat met 1203 verdrinkingen waarvan twaalf overlijdens. In de regio worden nog vier mensen vermist.

Dit jaar werden extra inspanningen geleverd door de autoriteiten en de civiele bescherming om het aantal verdrinkingsdoden te doen dalen. Voor de zomerperiode werden maar liefst 3315 redders onder toezicht van 211 verantwoordelijken van de civiele bescherming ingezet om de stranden veilig te houden.

Ook werden 4652 motorboten, jetski’s, quads en andere materiële middelen voorzien om incidenten te voorkomen en reddingsoperaties met succes te laten verlopen.

Bladna.nl