Zoeken

Marokko: vaccinatiepaspoort verplicht voor intercitytrips

2 april 2021 - 15:10 - Marokko

©

De kans is groot dat het in Marokko in de nabije toekomst verplicht wordt om een vaccinatie-paspoort te tonen bij reizen tussen de steden in het koninkrijk. De Nationale Technische en Wetenschappelijke Adviescommissie voor Immunisatie heeft voorgesteld om deze plicht voor heel het land in te voeren. Op dit moment wordt er enkel in Rabat met dit systeem gewerkt.

De commissie heeft dit voorstel gedaan om de verspreiding van het coronavirus binnen Marokko te beteugelen, meldt de krant Al Ahdath Al Maghribia. Het vaccinatiecertificaat moet de reisautorisaties, die worden afgegeven door de lokale overheden, gaan vervangen. Volgens de huidige regels mogen Marokkanen alleen met toestemming van de lokale overheid naar een andere stad reizen.

"Het vaccin blijft voorlopig de enige effectieve manier om collectieve immuniteit te bereiken en om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te stoppen. Dit moet ervoor zorgen dat het normale leven zo snel mogelijk terugkeert", laten bronnen binnen de commissie weten aan het blad.

De noodtoestand in Marokko is verder verlengd tot 10 mei. De Marokkaanse burgers worden door de commissie opgeroepen om vooral tijdens de heilige maand Ramadan zich te houden aan de gezondheidsvoorschriften om de verspreiding van het coronavirus te stoppen. Hierdoor moet een herhaling van het scenario van het Offerfeest in 2020 worden voorkomen. Toen nam het aantal besmettingen rap toe in de week na de feestdag, meldt Le360.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team