Zoeken

Marokko: minister Buitenlandse zaken ontkent opnieuw terugroeping ambassadeurs

16 februari 2019 - 13:10 - Marokko

©

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken heeft in een interview opnieuw verklaard dat de berichten over de terugroeping van de ambassadeurs van Marokko in Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten "onjuist" zijn.

Deze berichten hebben "geen enkel verband met de diplomatieke tradities die aan duidelijke regels moeten voldoen". Marokko "roept geen enkele ambassadeur terug zonder dat er een verklaring over wordt gepubliceerd met uitleg over het besluit". Ook wordt het land waar de ambassadeur in dienst is "systematisch" op de hoogte gebracht in geval van terugroeping.

Bourita gaf wel toe dat beide ambassadeurs zich in Marokko bevonden toen de berichten werden gepubliceerd. Tijdens hun verblijf namen ze deel aan meetings en keerden vervolgens terug naar hun ambassades. De "betrekkingen tussen Marokko en de Golfnaties, en voornamelijk Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten, zijn sterk en historisch".

Voor de baas van de Marokkaanse diplomatie houdt Marokko regelmatig meetings met de ambassadeurs van "sommige landen" omdat de veranderingen die deze landen ondergaan "een impact hebben op de betrekkingen met de entourage van deze landen en met andere staten, inclusief Marokko". Daardoor moeten regelmatig bijeenkomsten worden gehouden om de situatie beter te begrijpen en zich aan te passen. De betrekkingen van Marokko met de regio zijn namelijk "geen gewone betrekkingen", aldus Bourita.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team