Zoeken

Marokko: terreurcel opgerold die "Wilaya van Daesh" wilde oprichten

26 oktober 2019 - 10:00 - Marokko

©

De Marokkaanse antiterrorisme politie BCIJ heeft vrijdag opnieuw een terreurcel opgerold waarvan de leden op het punt stonden om aanslagen in het land te plegen.

Zeven verdachten werden op hetzelfde moment in Ouezzane, Tamaris en Casablanca gearresteerd volgens een verklaring van het ministerie van Binnenlandse zaken.

De verdachten hadden trouw gezworen aan Daesh. In een opslagplaats van de bende in Tamaris werden twee geweren, drie machine-geweren, munitie, messen, zwaarden en plastic zakken met chemicaliën die voor explosieven kunnen worden gebruikt gevonden.

Volgens het ministerie werden bij de verdachten ook handboeien, duikuitrustingen, kruisbogen, verrekijkers, camera’s, walkietalkies, mobiele telefoons, kompassen, een motorfiets, een Zodiac motorboot, bijlen, tenten, geld en banners en manuscripten van Daesh in beslag genomen.

De bende wilde in de komende dagen aanslagen plegen tegen strategische locaties en vervolgens een "Wilaya van Daesh" in de regio van Ouezzane oprichten. Ze waren tevens in contact met strijders van de terroristische organisatie in het buitenland. Het onderzoek loopt nog.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team