Zoeken

Marokko trekt zich terug uit kampioenschap in Algerije wegens Sahara

26 december 2019 - 11:06 - Sport

©

De Marokkaanse tafeltennisfederatie FRMTT heeft besloten om zich terug te trekken uit het Zone 1 kampioenschap (Noord-Afrika) en het individuele wereldkampioenschap in Oran vanwege de aanwezigheid van een kaart van Marokko zonder de Sahara.

Op de kaart stond op de zuidelijke provincies van Marokko een vlag van de zogenaamde Arabische Democratische Republiek Sahara.

Marokko had twee spelers en een vertegenwoordiger van de tennisfederatie naar Oran gestuurd voor de kampioenschappen. De delegatie ontdekte de foute kaart en waarschuwde de federatie waarop werd besloten om niet aan de toernooien deel te nemen.

Volgens een verklaring van de FRMTT uitte de vertegenwoordiger van de federatie schriftelijk zijn onvrede uit aan de voorzitter en de organisators van de kampioenschappen. Hij benadrukte dat de territoriale integriteit van Marokko een rode lijn was die niet mocht worden overschreden.

De Marokkaanse tennisfederatie stelt ook stappen te willen ondernemen bij de regionale, continentale en internationale instanties om "deze onverantwoordelijke daad te veroordelen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team