Zoeken

Marokkaan Michael Benyahia gaat voor Mclaren rijden

14 december 2019 - 16:30 - Sport

©

McLaren Automotive heeft de Marokkaanse piloot Michael Benyahia geselecteerd voor zijn opleidingsprogramma. De 19-jarige piloot is de eerste Marokkaan die voor de sportwagenfabrikant gaat rijden.

Michael Benyahia verheugde zich op zijn selectie en noemde het "een droom die uitkomt". De jonge piloot is "erg trots om op internationaal niveau de Arabische wereld te vertegenwoordigen als eerste Arabische piloot van het opleidingsprogramma van McLaren voor het jaar 2020". Benyahia wil de "Marokkaanse vlag dragen tijdens de meest prestigieuze competities in Europa".

Zijn selectie dankt de jonge Marokkaan aan zijn mooie prestaties. Hij is 6e van 38 piloten in het algemeen klassement. In 2016 eindigde hij tweede op het Franse Formule 4 kampioenschap. Een jaar later won hij de titel van Europees kampioen in de Formule Renault 2.0 NEC. Met zijn McLaren 570s GT4 boekte hij dit jaar ook zijn eerste overwinning op het Nürburgring-circuit in Duitsland tijdens de GT4 kampioenschappen.

Vanaf volgend jaar zullen Michael Benyahia en zijn teamgenoten deelnemen aan de GT-wedstrijden met het team van Tolman Motorsport, een bedrijf dat sinds 2018 nauw samenwerkt met McLaren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team