Zoeken

Marokko zal dit jaar minder tarwe invoeren

21 september 2021 - 15:40 - Economie

©

De eens enorm noodlijdende tarweproductie van Marokko, heeft zich in het seizoen 2020/2021 hersteld. Als gevolg daarvan zal het koninkrijk minder tarwe moeten aankopen op de internationale markt.

De binnenlandse tarweproductie is in vergelijking met de voorbije twee seizoenen verbeterd. Het ministerie van Landbouw heeft een productie voor dit jaar aangekondigd van 7,5 miljoen ton of 48,2 miljoen kwintalen zachte tarwe en 23,4 miljoen kwintalen durumtarwe, meldt Ecofin, eraan toevoegend dat deze toename zal leiden tot een daling van 4,5 miljoen ton graan-aankopen, tegenover 4,8 miljoen ton in 2019-2020.

Lees ook: Marokko: graanoogst stijgt naar record

Onder verwijzing naar het laatste verslag van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA), schrijft de site dat deze daling in de aankopen vooral te danken is aan de goede productie in Marokko in 2021-2022, als gevolg van de zware regens die in de meeste teeltgebieden zijn gevallen.

Frankrijk en Oekraïne hebben nog steeds het grootste aandeel van de Marokkaanse markt voor zachte tarwe in handen, terwijl Canada de markt voor durumtarwe domineert. Marokko is de derde grootste Afrikaanse tarwe-consument, na Egypte en Algerije met meer dan 10 miljoen ton graan per jaar, aldus het rapport.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team