Zoeken

Marokko: aantijgingen op sociale media leiden tot arrestatie drugsbaron

28 oktober 2020 - 11:40 - Gemeenschap

©

De beruchtste dealer van Meknes is aangehouden nadat hij enkele jaren op de vlucht was. Hij was het onderwerp van acht nationale opsporingsopdrachten.

Het begon allemaal met een reeks berichten op sociale media, waarin de activiteiten van de drugsbaron en zijn broers werden gehekeld, meldt Al Massae. Uit de publicaties bleek dat de leden van dit criminele netwerk erin zijn geslaagd om zich in de regio te vestigen met kleine dealers die enerzijds drugs verkochten terwijl ze tegelijk optraden als een geheime dienst voor de beroemde baron. Het gaat over jonge dealers die vaak reeds werden gearresteerd en vastgehouden.

De drugsbaron was ook succesvol actief als vastgoedontwikkelaar in Meknes en andere regio’s, wat de inwoners van de stad enorm ergerde. Ze lanceerden een campagne op sociale media om zijn activiteiten bekend te maken en de overheden te informeren.

Een operatie opgezet door de gendarmerie van Meknes in Bab Doukkalala in samenwerking met de koninklijke gendarmerie van Tamaslouhte, maakte het mogelijk om de gezochte drugsbaron te onderscheppen in de gemeente Akfay, in de regio Meknes. Hij is aangehouden en in hechtenis genomen in verband met het onderzoek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team