Zoeken

Marokko: snelwegbedrijf moet 150.000 dirham betalen aan slachtoffer steengooi-incident

15 januari 2018 - 19:40 - Marokko

©

De rechtbank in Rabat heeft snelwegbedrijf ADM tot een schadevergoeding van 150.000 dirham veroordeeld na een steengooi-incident.

ADM werd verantwoordelijk gesteld voor het incident waarbij het slachtoffer, een vrouw, ernstig gewond raakte.

Haar verhaal had in oktober 2016 voor controverse gezorgd in Marokko. De vrouw zat in de auto met haar man en twee kinderen op de snelweg tussen Casablanca en Rabat toen hun voertuig door onbekenden vanaf een brug met stenen werd bekogeld. Een steen vloog door de voorruit en raakte de vrouw aan het hoofd. Ook de kinderen die achterin zaten raakten gewond door glasscherven.

De vader begreep dat er gevaar was en besloot door te rijden tot de tolpoortjes van Bouznika. Daar trof hij meerdere andere slachtoffers aan. De politie was ter plekke maar weigerde hem te helpen noch zijn gegevens te noteren.

Toen hij begreep dat hij geen hulp zou krijgen bracht hij zelf zijn gewonde vrouw en kinderen naar een ziekenhuis in Casablanca. Hij legde 100 km af met zijn gewond gezin en een gebroken voorruit...

Na het incident deed het koppel aangifte tegen ADM en tegen de gendarmerie. Beide diensten worden verondersteld de veiligheid van de weggebruikers te garanderen, wat die dag niet gebeurde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team