Zoeken

Marokko: snelwegbedrijf ADM toch niet verantwoordelijk voor steengooi-incident

21 februari 2018 - 20:00 - Marokko

©

Snelwegbedrijf ADM is in beroep vrijgesproken. Het bedrijf, dat in eerste aanleg wel was veroordeeld, is volgens de justitie niet verantwoordelijk voor steengooi-incidenten op de snelweg.

Challenge bericht dat de justitie heeft geoordeeld dat ADM niet verantwoordelijk kan worden gesteld voor vandalisme op de snelwegen, "net zoals dat ook niet kan in het openbaar vervoer".

De rol van ADM is om infrastructuren te bouwen volgens internationale normen. Daden van vandalisme, waarvan het bedrijf ook het slachtoffer is, kunnen de groep als gevolg niet worden verweten.

In eerste aanleg oordeelde de rechtbank dat het bedrijf tolgeld eiste bij de ingang van de snelwegen en daarom ook moest zorgen voor de veiligheid van de weggebruikers.

Vorig jaar raakte een vrouw in haar auto, met haar man en twee kinderen, ernstig gewond nadat ze door een steen was geraakt bij de tolpoortjes van Bouznika. ADM was voor deze zaak in eerste aanleg tot een schavergoeding van 150.000 dirham veroordeeld.

Twee jaar geleden had de rechtbank van Marrakech twee mannen ter dood veroordeeld die stenen op de snelweg hadden gegooid en daardoor de dood van een koppel en hun dochter hadden veroorzaakt.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team