Zoeken

Marokko: vrouw overleden na steengooi-incident in Fez

25 februari 2019 - 16:30 - Gemeenschap

©

Nieuw verkeersdrama in Marokko. Een jonge vrouw is vrijdag overleden na een steengooi-incident op de snelweg tussen Fez en Oujda.

Volgens Kifach woonde het slachtoffer in Fez en werkte er voor een callcenter. Het is echter niet duidelijk of de jonge vrouw door een steen werd geraakt of ze met haar auto van de weg raakte toen ze de stenen probeerde te ontwijken.

In Marokko komen regelmatig steengooi-incidenten voor. Enkele maanden geleden was de pasja van Sidi Bernoussi in Casablanca bij een gelijkaardig ongeval omgekomen. Ook de voormalige minister van Binnenlandse zaken Mohamed Laenser, was het slachtoffer van steengooi op de snelweg van Tanger. Hij raakte daarbij lichtjes gewond.

De daders van een steengooi-incident waarbij een koppel en hun dochtertje drie jaar geleden omkwamen, waren door de Marokkaanse justitie tot de doodstraf veroordeeld. Ondanks de strenge straffen die in dergelijke zaken worden uitgesproken, blijven steengooi-incidenten voorkomen.

Snelwegbedrijf ADM had vorig jaar de installatie van tientallen bewakingscamera’s bij bruggen en gevoelige locaties aangekondigd. Ook wordt overwogen om netten te plaatsen bij bruggen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team