Zoeken

Marokko cancelt ook vluchten naar Oostenrijk

27 februari 2021 - 13:20 - Marokko

©

Na Nederland, Turkije, Zwitserland en Duitsland heeft Marokko donderdag besloten om ook een inreisverbod in te voeren voor reizigers uit Oostenrijk.

De ambassade van Oostenrijk in Marokko heeft de informatie op Facebook bevestigd. Volgens de diplomatieke dienst ging het verbod al op 4 februari 2021 in en wordt het gerechtvaardigd door de strijd tegen de coronavirus pandemie.

Op zondag 21 februari hadden de Marokkaanse gezondheidsdiensten 24 besmettingen met het Britse variant van het coronavirus vastgesteld. Marokko had toen besloten om alle vluchten uit Nederland, Turkije, Zwitserland en Duitsland voor een periode van twee weken te verbieden. Na twee weken zal de situatie opnieuw worden geëvalueerd en zal worden besloten of het verbod wordt opgeheven of niet.

Marokko is vorige maand begonnen met een grootschalig vaccinatiecampagne. Het land vaccineert tussen 250.000 en 300.000 mensen per dag en hoopt tegen de Ramadan op een geleidelijke terugkeer naar een normaal leven. Door de nieuwe varianten wordt echter gevreesd voor een heropleving van de pandemie en een nieuwe lockdown.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team