Zoeken

Marokko: school blijft gratis volgens premier

23 maart 2019 - 15:00 - Economie

©

Premier Saadeddine El Othmani heeft gereageerd op de geruchten over het einde van het gratis onderwijs in Marokko. Volgens het regeringshoofd zijn deze geruchten vals.

Bij de opening van een regeringsraad op donderdag verklaarde El Othmani dat er "geen sprake of debat" was over het einde van het gratis onderwijs in Marokko.

De Staat investeert volgens de bewindsman elk jaar meer in de ontwikkeling van de onderwijssector en sociaal-educatieve programma’s zoals schoolmaaltijden en transport.

In een poging om de bevolking gerust te stellen sprak El Othmani over de inspanningen van de regering en met name het programma "Tayssir" waaraan dit jaar een begroting van 1,5 miljard dirham werd toegekend, de toekenning van 2 miljard dirham aan studiebeurzen voor stagiaires die een professionele opleiding volgen of nog een verhoging van het aantal studiebeurzen voor universitaire studenten.

Ook herinnerde de Premier eraan dat kinderen in Marokko van 4 tot 16 jaar schoolplichtig zijn en riep alle partijen op om in de toekomst dergelijke geruchten niet te verspreiden omdat ze het land en de openbare instellingen schenden en voor onzekerheid zorgen onder de burgers.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team