Zoeken

Marokko sluit scholen Fethullah Gülen

7 januari 2017 - 19:40 - Marokko

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse zaken heeft de sluiting bevolen van alle scholen van de groep Mohamed Al-Fatih. De groep wordt gelinkt aan de leider van de beweging Hizmet, Fethullah Gülen.

De scholen hebben een maand tijd om te sluiten. Volgens de Marokkaanse autoriteiten bevorderen de Mohamed Al Fatih-scholen de verspreiding van « de ideologie van de beweging en diens stichter », waarvan de « gedachtegoed in strijd staat » met het religieus onderwijssysteem in Marokko.

Volgens persagentschap MAP volgt het besluit om de scholen te sluiten op een onderzoek van de autoriteiten waaruit blijkt dat « de onderwijssector wordt gebruikt voor de verspreiding van de ideologie van de beweging en zijn stichter ».

Het ministerie herinnert eraan dat de schoolgroep al meerdere waarschuwingen heeft gekregen. Ook werd herhaaldelijk aan de groep gevraagd om de nodige maatregelen te treffen om zich aan te passen aan de regelgeving en het Marokkaans onderwijssysteem.

In de scholen zijn ruim 2500 leerlingen ingeschreven. Het ministerie van Onderwijs zal ervoor zorgen dat ze een plaats krijgen in andere scholen.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2017 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team