Zoeken

Marokko: Saidia bedolven onder het vuil

7 september 2019 - 14:00 - Marokko

©

In Saidia blijft het beheer van afval problematisch, vooral tijdens de zomerperiode. Het grootste deel van de stad was tijdens de vakantie bedolven onder het vuil.

L’Economiste bericht dat de afvalophaling in drie van de zeven zones in de stad deze zomer zeer slecht is verlopen, met overvolle vuilcontainers en vuilniszakken aan alle straathoeken.

Reden van deze toestand is een conflict tussen de gemeenteraadsleden over het beheer van de afval, maar ook het feit dat veel vakantiegangers, restaurants en handels de ophaaluren van afval niet respecteren.

Aziz Yaacoubi, plaatselijke activist, vertelde aan het blad dat in Saidia 15.000 mensen wonen maar dat de bevolking 300.000 mensen bereikt tijdens de zomerperiode. Deze overbevolking zorgt elk jaar voor een slechte werking van de diensten en programma’s met betrekking tot het onderhoud van de stad.

In de zomer wordt dagelijks 150 ton afval opgehaald, tegen 30 ton per dag de rest van het jaar. Ook het bedrijf Ozone aan wie de afvalophaling werd toevertrouwd ervaart meerdere problemen en werkt zonder dienstorder volgens de regionale directeur, Ouazzani Chahdi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team