Zoeken

Marokko: roze bussen speciaal voor vrouwen in Rabat?

24 mei 2019 - 12:40 - Marokko

©

De stad Rabat heeft een campagne gestart om 180 vrouwelijke buschauffeurs aan te werven. De rekruteringcampagne leidde tot een nieuw debat en vragen over het project van "roze bussen" exclusief voor vrouwen in de regio Rabat-Salé-Temara.

De campagne wordt door het kabinet Sforhet en het arbeidsbureau Anapec georganiseerd. Op internet werd onmiddellijk gesproken over het roze bussen project van de burgemeester van Rabat, Mohamed Saddiki.

Het idee was enkele maanden geleden gelanceerd maar werd betwist door de meerderheid. Sadiki wilde de vrouwen een aangenaam en veilige vervoersmiddel aanbieden. Maar het idee leidde vooral tot een debat over de intimidatie van vrouwen in het openbaar vervoer.

Locoburgemeester Lahcen Elomrani verklaarde aan Medias24 dat er voor nu geen plannen zijn om speciale bussen voor vrouwen in te zetten. Hij bevestigt dat het idee door de burgemeester werd gelanceerd maar stelt dat er nog geen beslissing werd genomen. De aanwerving van vrouwen is enkel bedoeld "om de actuele en toekomstige busvloot in Rabat te versterken".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team