Zoeken

Marokko haalt honderdtal mensen terug uit Gaza

11 april 2024 - 12:00 - Wereld

©

Een nieuwe groep van 86 Marokkaanse burgers en hun gezinnen, woonachtig in de Gazastrook, is afgelopen dinsdag naar Egypte geëvacueerd via de grensovergang van Rafah. Deze evacuatie is onderdeel van een reeks operaties die zijn ondernomen na de escalatie van het Israëlisch-Palestijns conflict.

De operatie werd uitgevoerd onder toezicht van de ambassadeur van Marokko in Egypte, Mohamed Ait Ouali, en in coördinatie met de Egyptische autoriteiten. Deze evacuatie komt na een periode van verhoogde spanningen in de regio, die de veiligheid en het welzijn van de Marokkaanse gemeenschap in Gaza in gevaar brengt.

Lees ook: Controverse rond repatriëring Marokkaanse gezinnen uit Gaza

Bij deze gelegenheid hebben verschillende begunstigden hun dank uitgesproken aan Koning Mohammed VI en aan alle partijen die hebben bijgedragen aan hun evacuatie.

Lees ook: Marokkaanse kinderen in Gaza roepen Koning Mohammed VI tot hulp

De Marokkaanse ambassades in Egypte en Palestina hebben gezamenlijk gewerkt aan een reeks evacuatieoperaties, waardoor in totaal 375 Marokkaanse staatsburgers en hun gezinnen vanuit Gaza via de Rafah-grensovergang in veiligheid werden gebracht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team