Zoeken

Marokko: miljoenen aan publiek geld verduisterd in Khouribga

4 januari 2020 - 18:40 - Marokko

©

De autoriteiten van de gemeente Lougfaf in de regio van Khouribga worden van de verduistering van miljoenen dirhams verdacht.

Het Marokkaans netwerk voor de bescherming van publiek geld heeft daar melding van gedaan bij de voorzitter van het parket generaal en eist een onderzoek. In een brief aan Mohamed Abdennabaoui stelt de organisatie dat de verduisteringen in de periode tussen 2003 en 2012 plaatsvonden.

Al Massae vernam van het netwerk dat fictieve markten werden toegekend en betrekking hadden tot straatverlichting, wegenbouw en aansluiting op het drinkwaternet. De gemeente had 81,6 miljoen dirham betaald voor de aanleg van een weg tussen het centrum van de gemeente en douar Lamchahra Ouled Ammar, 29,736 miljoen dirham voor openbare verlichting en 114 miljoen dirham voor nieuwe waterputten. Geen enkel van deze contracten werd echter uitgevoerd, terwijl het geld verdwenen is.

De gemeente betaalde in dezelfde periode ook een elektriciteitsrekening van 199,956 miljoen dirham en een waterrekening van 183,240 miljoen dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team