Zoeken

Politie Casablanca bindt strijd aan met illegale straatraces

24 april 2021 - 19:00 - Marokko

©

In Casablanca worden er sinds het begin van de Ramadan steeds vaker illegale straatraces in de avond gehouden. Tot nu toe is er een persoon opgepakt voor de nachtelijke races. De nationale veiligheidsdienst DGSN heeft de politiekorpsen in Marokko de opdracht te geven om beter te gaan controleren op dit fenomeen tijdens de heilige maand.

Afgelopen woensdag heeft de politie van Casablanca voor het eerst tijdens deze Ramadan een politieactie uitgevoerd om de organisatie van nachtelijke straatraces tegen te gaan. Verschillende auto’s van tieners die op die avond aan races hebben deelgenomen, werden heimelijk gevolgd door de politie. Enkele dagen voor deze politieactie circuleerde er op het internet een video van een jonge man die na de avondklok gevaarlijke manoeuvres uithaalde met zijn auto in de wijk Errahma.

De DGSN heeft verklaard dat deze video de reden is geweest voor de gerechtelijke politie van Errahma om een onderzoek in te stellen. De veiligheidsdienst stelt dat de deelnemers van deze straatraces niet alleen zichzelf en anderen in gevaar brengen door de avondklok te negeren, maar ook door roekeloos rijgedrag. Tot nog toe heeft het onderzoek geleidt tot de arrestatie van een 26-jarige man.

Vanwege de omvang van het probleem heeft de DGSN alle veiligheidsdiensten opgeroepen om actief te controleren op illegale straatraces.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team