Zoeken

Marokko: oplichter uit Oman opgepakt

25 november 2018 - 17:00 - Sport

©

Een in Marokko gevestigde man afkomstig uit het Sultanaat Oman is afgelopen dinsdag in Taounate gearresteerd voor fraude en oplichting.

De man werd gearresteerd nadat zes slachtoffers aangifte hadden gedaan bij de procureur des konings bij de rechtbank van eerste aanleg in Casablanca.

Volgens de slachtoffers lichtte de verdachte hen op via een taxichauffeur. Hij vertelde tijdens een ritje aan de chauffeur dat hij voor werkcontracten kon zorgen in Oman.

De oplichter vroeg vervolgens aan de taxichauffeur om mensen te vinden die in Oman wilden gaan werken. Zes kandidaten werden gevonden. Eerst werd hen niets gevraagd. Maar na enkele weken eiste de verdachten 30.000 dirham per kandidaat om hen een werkcontract te geven.

Zodra de man het geld van de zes slachtoffers had ontvangen verdween hij. Klachten werden ingediend en een onderzoek werd gestart. De taxichauffeur hielp de politie om de verdachte terug te vinden. De man werd bij zijn Marokkaanse verloofde in Sidi Ghanem teruggevonden en gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team