Zoeken

Marokko: 200 ongevallen in 48 uur door plotse lockdown

30 juli 2020 - 14:11 - Marokko

©

Op 26 en 27 juli heerste chaos op de wegen in Marokko. Reden daarvan is de onverwachte lockdown in acht grote steden, die om 18 uur werd aangekondigd en om middernacht zou ingaan.

Marokkanen hadden dus een kleine zes uur om naar huis terug te keren, ongeacht de plaats waar ze zich op het moment van de aankondiging bevonden.

Door deze situatie was het zonder verassing chaotisch op de wegen met kilometers lange files en uren wachten bij de tolpoortjes.

Op zondag en maandag werden ruim 200 verkeersongevallen geregistreerd volgens officiële gegevens van het ministerie van Vervoer. Bij deze ongevallen kwamen vijftien mensen om het leven. Meer in detail werden 96 ongevallen op zondag gemeld, met 9 doden, 19 zwaargewonden en 146 lichtgewonden. Maandag vielen 6 verkeersdoden, 7 zwaargewonden en 141 lichtgewonden.

Tanger, Tetouan, Fez, Meknes, Casablanca, Berrechid, Settat en Marrakech zijn sinds zondagnacht terug in lockdown vanwege de zorgwekkend epidemiologische situatie in het land. De overheid wil met deze maatregel ook massaverplaatsingen tijdens Eid ul-Adha voorkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team