Zoeken

Marokko: onderzoek na publicatie foto’s travestiet Marrakech (video)

3 januari 2019 - 17:20 - Gemeenschap

©

Abdellatif Hammouchi, baas van de nationale veiligheidsdienst DGSN, heeft een intern onderzoek bevolen naar de publicatie van beelden van een man die zich als vrouw had verkleed en in de nacht van 31 december in Marrakech werd gearresteerd.

Volgens een verklaring van de DGSN raakte de man, zoals de media eerder berichtte, bij een ongeval betrokken in de wijk Gueliz en pleegde vervolgens vluchtmisdrijf. Hij werd iets later nabij het treinstation gearresteerd. Hij had zijn auto achtergelaten en was te voet weggelopen. Toen hij werd gearresteerd droeg hij een blauwe kleed en make-up.

De DGSN houdt vol dat de politiediensten de nodige middelen hadden ingezet om de veiligheid van de man te garanderen toen hij plots door een grote groep mensen was omsingeld.

Na het incident waren massaal foto’s en video’s van de man tijdens zijn arrestatie, op sociale media gedeeld. Het onderzoek heeft echter enkel betrekking tot de verspreiding van een foto van de identiteitskaart van de man, die als verpleger zou werken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team