Zoeken

Marokko mogelijk verbindingspunt in onderzees bekabelingsproject

18 januari 2021 - 18:00 - Wereld

©

De operationele fase van de aanleg van een internetverbinding tussen Europa en Latijns-Amerika via de onderzeese Ellalink-kabel, is begonnen. Door dit omvangrijke project met een budget van 150 miljoen euro worden verschillende landen met elkaar via het internet verbonden. Marokko is een van de mogelijke verbindingspunten van het netwerk.

Volgens het bedrijf Ellalink biedt het onderzeese kabelverbindingsproject "een corridor voor datatransmissie tussen de twee continenten met een ongekend niveau van connectiviteit". Volgens het persbureau Europa Press biedt de verbinding nieuwe kansen voor de Europese Markt. De hogesnelheidsverbinding zal communicatieplatforms, datadiensten en vooral digitale bedrijven en game-industrieën een nieuwe impuls geven.

Het doel van het project is om een directe dataverbinding tussen Latijns-Amerika en Europa te creëren. Naar verwachting wordt de nieuwe dataverbinding in het tweede kwartaal van dit jaar in gebruik genomen.

Naast de verbinding tussen Europa en Zuid-Amerika zijn er ook plannen om de verbinding door te trekken naar verbindingspunten in Mauritanië, Marokko, Frans Guyana en de Canarische Eilanden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team