Zoeken

Marokko en Nigeria sluiten nieuw overeenkomst over 5000 km lange gasleiding

11 juni 2018 - 13:40 - Economie

©

Marokko en Nigeria hebben zondagavond meerdere samenwerkingsovereenkomsten gesloten, waarvan één met betrekking tot de aanleg van een gasleiding van ruim 5000 kilometer tussen de twee landen.

De ondertekening van de overeenkomsten gebeurde in de aanwezigheid van Koning Mohammed VI, Kroonprins Moulay Hassan, Prins Moulay Rachid en de President van Nigeria, Muhammadu Buhari.

Meerdere haalbaarheidsstudies werden in de afgelopen maanden uitgevoerd. Er werd uiteindelijk gekozen voor een gasleiding van 5660 kilometers waarvan de aanleg in meerdere fases zal gebeuren.

De overeenkomst die zondagavond werd gesloten heeft betrekking tot de de tweede fase van het project en werd door Amina Benkhadra, CEO van de Marokkaanse staatsoliemaatschappij ONHYM, en Farouk Garba Said, voorzitter van het Nigerian National Petroleum Corporation ondertekend.

Volgens de overeenkomst zullen gesprekken worden gestart met de landen waar de gasleiding zal lopen en de Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten (ECOWAS) over het project.

De twee andere overeenkomsten betreffen de bouw van een industrieel platform in Nigeria voor de productie van ammoniak en afgeleide producten en de opleiding van professionals in de landbouwsector.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team