Zoeken

Noord-Marokko maakt werk van ontwikkeling groenvoorzieningen

24 oktober 2020 - 16:50 - Economie

©

In het noorden van Marokko is de ontwikkeling van openbare groenvoorzieningen een prioriteit. Daarom is er een ontwikkelingsproject opgestart om de stadsparken Tatoft in Ksar El Kebir en La Hipica in Larache op te knappen. Het project staat onder leiding van de Northern Provinces Development Agency (APDN) in samenwerking met de regionale raad van Tanger-Tetouan-Al Hoceima en de provinciale raad van Larache.

Er is een bedrag van 45 miljoen dirham voor het project vrijgemaakt, waarvan de regionale raad van Tanger-Tetouan-Al Hoceima twee derde voor haar rekening zal nemen. Het doel is om de aanblik en de functie van de parken te verbeteren door de installatie van straatverlichting, high-end sportcircuits en kinderspeelplaatsen. Voor La Hipica staan de aanleg van een fontein en een Andalusische tuin gepland. De APDN zal verantwoordelijk zijn voor uitvoering van de werkzaamheden en de analyses en aansturing van de projecten. Tevens investeert het agentschap meer dan 6 miljoen dirham in het project. De gemeenten Larache en Ksar El Kebir zullen verantwoordelijk zijn voor het beheer van de apparatuur waarmee het project zal worden uitgevoerd, meldt L’Economiste.

Vooral voor La Hipica in Larache zal het project zorgen voor een aanzienlijke transformatie. Op dit moment wordt het gebied van enkele hectaren dat aan de rand van de stad ligt, gebruikt als stortplaats. Door de herontwikkeling van één van de grootste bosgebieden in de regio wordt er ook vooruitgang geboekt in het bestrijden van bosbranden.

Ook een ander bosgebied in Larache, El Hostal, wordt momenteel onder handen genomen. Dit project, geleid door de Hoge Commissie voor Water en Bossen, is niet alleen bedoeld om de openbare functie te verbeteren, maar ook om te zorgen voor het behoud van dennen, eucalyptusbomen en kurkeiken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team