Zoeken

Marokko en Nederland vergeten ruzie en sluiten samenwerkingsovereenkomsten

4 februari 2015 - 15:50 - Economie

©

Marokko en Nederland hebben dinsdag in Rabat twee samenwerkingsakkoorden ondertekend omtrent afvalbeheer en havenontwikkeling.

Beide landen zullen meer informatie, opleidingen en ervaringen gaan uitwisselen. Ook zullen de twee partners samenwerken aan het ontwerp van een regelgeving met betrekking tot afvalbeheer, milieubewustwording en milieucommunicatie.

Het samenwerkingsakkoord omtrent haveninfrastructuur is gericht op de technische en economische samenwerking en de handelsbetrekkingen. Ook zal er aandacht zijn voor de ontwikkeling en het onderhoud van de haveninfrastructuur, havenlogistiek, de ontwikkeling en beheer van cruiseterminals en het concurrentievermogen.

Lilianne Ploumen, Nederlandse minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, was deze week samen met een belangrijke zakendelegatie op werkbezoek in Marokko. Na haar bezoek verklaarde ze dat de ruzie tussen Nederland en Marokko over het uitkeringsverdrag op economisch vlak geen gevolgen heeft gehad en dat zij met open armen was ontvangen.

"Nederland en Marokko kennen elkaar al meer dan vierhonderd jaar, dan zijn problemen als deze oplosbaar", aldus de minister.

Bladna.nl