Zoeken

In Marokko gevonden meteorieten geveild

8 februari 2014 - 17:40 - Marokko

©

Vijftig meteorieten, waaronder een tiental afkomstig uit Marokko, werden deze week online geveild door verzamelaars- en veilingswebsite Catawiki. Het is de eerste keer dat meteoorstenen in Europa worden geveild.

Meteorieten zijn blijkbaar niet zo duur als wordt gedacht. De prijzen gaan van enkele tientallen euro’s tot 4900 euro. In totaal heeft de veiling ongeveer 20.000 euro opgebracht.

Marokkaanse meteorieten gingen vrij snel onder de hamer. Tadmakt, meteoorsteen dat in 2008 in Marokko werd gevonden, werd voor 65 euro verkocht. Een chondriet, gevonden in 2003 in het zuiden van Marokko, werd voor hetzelfde bedrag verkocht.

Sahara Chondrite, dat in 1993 door een Frans gezin in Marokko was ontdekt, bracht een kleine 210 euro op. Met 310 euro presteerde de Marokkaanse Marsmeteoriet het best.

Goed om te weten, van de 20.000 meteoorstenen die door wetenschappers werden bestudeerd, werd de meerderheid in het gebied tussen Marokko en Egypte gevonden. Dit zou komen door de gunstige lengte van deze landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team