Zoeken

Marokko in top 5 meest populaire bestemmingen voor Algerijnen

11 augustus 2014 - 22:26 - Marokko

©

Ondanks de gespannen politieke situatie tussen de twee landen, staat Marokko in de top 5 van favoriete bestemmingen van Algerijnse toeristen. Het Koninkrijk staat echter ver achter Turkije en Tunesië.

In een artikel gewijd aan de zomervakantie schrijft de Algerijnse krant L’Expression dat Algerijnen extra goed willen genieten van de resterende vakantieweken van augustus. En als ze de keuze hebben "dan kiezen ze Turkije, een mythisch land" waar men kan genieten van een aangename vakantie voor een redelijke prijs. Bekende televisieseries als "Mouhanned en Lamisse" die de "harten van alle Algerijnen hebben veroverd", hebben veel invloed op de keuze van Turkije als vakantiebestemming.

Ondanks een instabiele veiligheidssituatie blijft Tunesië de standaard bestemming voor Algerijnen, die in hun grote meerderheid kiezen voor een vakantie aan de Tunesische kust. Het grootste voordeel van een vakantie in Tunesië, is dat Algerijnen geen visum nodig hebben om het land te bezoeken en er gewoon via de landgsrenzen binnen kunnen. In tegenstelling tot Turkije is Tunesië daarom ook toegankelijk voor vakantiegangers met een klein budget.

De minst geliefde bestemming van Algerijnse toeristen is ongetwijfeld Spanje. Het Zuid-Europees land is niet alleen duur, maar eist bovendien een visum, wat veel vakantiegangers afschrikt.

Zonsondergang in Marrakech

Algerijnse toeristen en Marokko

Over Marokko schrijft de krant dat het land heel veel toeristen aantrekt, waaronder Algerijnen. Hun aantal blijft echter relatief onbeduidend in vergelijking met Tunesië. De belangrijkste oorzaak hiervan zijn de gesloten landgsrenzen tussen Marokko en Algerije en de hoge kosten van een vliegtuigticket naar Marokko.

De publicatie schrijft ook dat "Marokko een groot toeristisch potentieel" heeft, en somt enkele van de meest bezochte plekken zoals de stad Marrakech en haar beroemde Djemaa El Fna plein, de regio van Ifrane, ook wel "Klein Zwitserland genoemd", of nog Casablanca "waar de beroemde gelijknamige film werd opgenomen in 1942".

De krant wijst er uiteindelijk op dat, voor een verblijf van tien dagen in Marokko in een 3 of 4-sterren hotel, men ongeveer 70.000 à 90.000 dinar (7000-9000 dirham) moet voorzien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team