Zoeken

Marokko: 150 miljoen dirham op machiavellistische wijze verduisterd

15 augustus 2020 - 21:20 - Marokko

©

Een Marokkaans vastgoedbedrijf is er in 2017 in geslaagd om, met de hulp van twee adoels en een notaris, via een valse adoelaire akte de hypotheek op een grondstuk in El Jadida ter waarde van 150 miljoen dirham op te heffen.

Assabah bericht dat de procureur-generaal een onderzoek had bevolen naar de vervalsingen. De eigenaar van het stuk grond, die het document in Azemmour zou hebben ondertekend, zou op het moment van de ondertekening in een kritieke toestand in een ziekenhuis in Rabat hebben gelegen en er twee dagen later zijn overleden.

De advocaat van de erfgenamen toonde tijdens de behandeling van de zaak het medisch dossier van de eigenaar van het grond als bewijs aan de rechter. Het dossier was door een forensisch patholoog ondertekend. Ook zijn er documenten die aantonen dat de eigenaar op de dag van de ondertekening op de ICU lag.

De daders zouden daarnaast de nationale identiteitskaart van de overledene hebben vervalst omdat de vervaldatum van het document het niet toeliet om de notariële akte op te stellen. De verdachten veranderden de datum en gebruikten de handtekening van een voormalig directeur-generaal van de nationale veiligheidsdienst DGSN, die al meer dan 16 jaar niet meer in dienst is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team