Zoeken

Spanje: speciale veiligheidsmaatregelen voor Marokko-Spanje

4 december 2022 - 17:00 - Sport

©

De stad Lorca heeft speciale veiligheidsmaatregelen getroffen voor de wedstrijd tussen Spanje en Marokko dinsdag om 16 uur. De wedstrijd maakt deel uit van de achtste finale van het wereldkampioenschap voetbal in Qatar.

Burgemeester Diego José Mateos van de gemeente Lorca, kondigde aan dat er voor de "zeer belangrijke" en beslissende wedstrijd van dinsdag, speciale veiligheidsmaatregelen zullen worden getroffen. Hij riep supporters van beide teams ook op hun vreugde te vieren met respect voor de normen en waarden van een vreedzame co-existentie, meldt La Verdad.

Lees ook: Arrestaties in België en Nederland na wedstrijd Marokko-Canada

Honderden Marokkanen vierden afgelopen zondag de overwinning van de Atlas Leeuwen op de Belgische Rode Duivels vlakbij het stadscentrum van Lorca, waar de meeste soortgelijke demonstraties plaatsvinden. Verschillende patrouilles van de plaatselijke politie hielden toezicht op de jongeren om ongeregeldheden en verkeersproblemen te voorkomen.

Deze week hekelde de extreem-rechtse Vox-partij het vandalisme van Marokkaanse jongeren. Ze ze zouden tijdens deze demonstraties stadsmeubilair vernield hebben. Een verklaring die werd ontkend door de wethouder voor veiligheid, José Luis Ruiz. Hij benadrukte dat er geen strafbare feiten waren geregistreerd en beschuldigde Vox ervan de werkelijkheid te verdraaien en het samenleven te schaden.

Lees ook: Marokkaanse fans kuisen straten Brussel na rellen (video)

Ook voor de wedstrijd Marokko-Canada op donderdag zijn veiligheidsmaatregelen getroffen, aldus Ruiz. Volgens hem hebben Marokkaanse fans de overwinning van hun team "ordelijk" en zonder incidenten gevierd, maar dat belet niet dat dinsdag "alle nodige veiligheidsmaatregelen" worden getroffen om eventuele ongeregeldheden te voorkomen, verzekerde hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team